La Delegació del Govern a Catalunya organitza una jornada per a presentar el programa Kit Digital d'ajudes per a la digitalització de pimes i autònoms

La Delegació del Govern a Catalunya organitza una jornada per a presentar el programa Kit Digital d'ajudes per a la digitalització de pimes i autònoms

29/04/2022

  • La Delegació del Govern ha acollit l'acte que ha permès donar a conèixer el bo digital a diferents associacions empresarials i pimes catalanes
  • Alberto Martínez Lacambra ha destacado que “más de 10.600 empresa han solicitado la ayuda” en Catalunya
  • M. Eugènia Gay ha destacat “la importància d'arribar a tot el teixit empresarial i productiu català per avançar en la transformació digital i augmentar la productivitat de les nostres empreses.”

Barcelona 29 d'abril de 2022.- La Delegació del Govern a Catalunya  ha celebrat aquest divendres al migdia la presentació kit Joc Digital, una jornada per explicar a les microempreses, pimes, autònoms i associacions empresarials el funcionament d'aquests bons digitals.

La presentació ha comptat amb la participació de la delegada del Govern a Catalunya, M. Eugènia Gay, i del director general de Red.es, Alberto Martínez.

El programa Joc Digital està dotat amb un pressupost de 3.067 milions d'euros, està finançat pel Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència en el marc de l'agenda Espanya Digital 2025 i té com a objectiu digitalitzar a pimes i autònoms en tota Espanya de tots els sectors productius durant els propers tres anys.

Les bases del Kit Digital especifiquen que, quan es llancin les convocatòries, en funció del nombre d'empleats, les empreses podran accedir a ajudes de 12.000 euros, en el cas de tenir entre deu i 50 empleats; 6.000 euros, per aquelles d'entre tres i menys de deu empleats; i 2.000 euros, per a autònoms i les de menys de tres.

Gay ha explicat el bon acolliment que aquest programa està tenint a Catalunya i ha posat l'accent en la necessiteu i importància que el Kit Digital pugui arribar a tot el teixit empresarial i productiu català. “És el moment d'aprofitar la innovació i el desenvolupament tecnològic per augmentar la productivitat de les nostres pimes”.

Fins avui, en aquesta primera convocatòria, s'han registrat 178.000 pimes, 50.000 ja han sol·licitat el seu bo. 7.000 digitalitzadors s'han donat de alta i, en les dues primeres setmanes, s'han repartit 4.000 bons de 12.000 euros a Espanya.

El director general de Red.es, Alberto Martínez, ha recordat que dels 140.000 milions euros que Espanya rep dels Fons Europeus --que suposen el 12% del PIB-- 70.000 milions es destinen a subvencions i d'aquesta quantitat 20.000 milions són per a digitalització. “Més de 3.000 milions es destinen directament al Kit Digital”, per a empreses de menys de 50 empleats.

A més, ha posat en valor que ja s'ha complert el primer objectiu d'arribar a 41.000 empreses en sis mesos en el primer pla que preveuen ampliar i ha destacat que Catalunya es troba en la mitjana espanyola d'empreses que han sol·licitat aquesta ajuda: “Més de 10.600 empreses havien sol·licitat l'ajuda”, ha concretat, i ha subratllat que aquest s'ha convertit al programa de subvencions “més important que s'ha fet a Espanya i a Europa”.

Oficines Accelera Pyme

En la jornada, també s'ha abordat la importància i funció de les Oficines Accelera Pyme, iniciativa del Ministeri que pretén construir l'ecosistema de referència de la transformació digital de les pimes. Aquesta iniciativa contempla mesures per valor de 250 milions d'euros en l'àmbit tecnològic.

Es tracta d'un espai físic i virtual en el qual es realitzen labors de sensibilització i suport a les pimes i autònoms sobre els avantatges i metodologies innovadores per optimitzar el funcionament dels seus negocis. En aquest cas, mitjançant la incorporació de les TIC en els seus processos.

Catalunya compta amb set oficines Accelera Pime repartides per les quatre províncies. A Barcelona: *Cambra de *Comerç de Barcelona, *Cambra de *Comerç de Terrassa, *Smartech *Cluster i Eurecat; a Girona: *Cambra de *Comerç de Girona; a Lleida: *Cambra de *Comerç de Lleida i a Tarragona: *Cambra de *Comerç de Tarragona.

La figura de l'agent ‘digitalitzador'

Les solucions de digitalització per a petites empreses, microempreses i autònoms també poden ser ofertes per ‘agents digitalitzadors adherits' al programa Kit Digital. Les entitats interessades a ser identificades com a ‘agent digitalitzador' poden adherir-se ja a la seu electrònica de Red.es (sede.red.gob.es). Formaran part així del ‘catàleg de digitalitzadors' que es podrà consultar a la web oficial www.acelerapyme.es.

Alberto Martínez ha celebrat l'èxit de la iniciativa i ha posat en valor el treball de l'Administració Pública destacant el paper d'aquests digitalitzadors. “Ja s'han donat de alta 6.700 i es preveu arribar als 9.000 o 10.000 en el proper mes”, el conjunt d'Espanya, ha afegit.

Seran a més els únics habilitats per subscriure ‘acords de prestació de solucions de digitalització' amb les empreses beneficiàries de les ajudes del programa Joc Digital i titulars del bo digital.

Amb l'objectiu de facilitar a les pymes i als professionals autònoms l'accés a les ajudes, els agents digitalitzadors adherits podran col·laborar en les tasques de sol·licitud i seran ells els que presentin tota la documentació justificativa.

El director també ha recordat que en aquest pla s'ha comptat amb la figura del Representant Voluntari, aquelles associacions empresarials, gremis i gestors, entre uns altres, que s'encarreguen d'acompanyar a les pimes fins al moment de sol·licitar el bo.

Ha avançat que en els propers mesos s'activaran els plans d'aquestes ajudes del Joc Digital a les empreses de tres a nou empleats i de les quals tenen fins a dos empleats i ha posat en focus en “la capil·laritat” que requerirà el pla perquè arribi als autònoms.

Per a més informació: kitdigital@red.es